Femaco behoort tot de groep het Veer, gevestigd op de site in Landegem (industriepark Drongen).

Het  is dé ‘one-stop-stop’ voor metaalbewerking. We bewerken metaal tot op maat gemaakte onderdelen, voor de assemblage van uw producten. Van buigen, uitsnijden, lassen, koperverwerking tot zelfs printen. Voor zowel grote als kleine series.

Kwaliteit is onze topprioriteit.

We hechten heel veel belang aan kwaliteit. Dit is een van de belangrijkste waarden voor al de bedrijven die tot de groep Het Veer behoren. Continu investeren in het moderniseren van ons machinepark is dan ook van groot belang. Recent kochten  we drie nieuwe machines aan: een nieuwe Mazak lasercutting machine, een plooibank en printer van de nieuwste generatie. De plooibank Trubend 7050, is net geleverd en volop installatie. Het is een compactere en hoogtechnologische versie van de Trubend 5230, die we al hadden in ons machinepark. Door deze aankoop zullen we nog efficiënter en sneller kwaliteitsvol werk opleveren.

Ook de Mazak lasercutting machine (Optiplex Nexus 3015 Fiber) is een technologisch hoogstandje. Deze combineert een geavanceerde lasertechnologie en economische instelbaarheid. De machine is uitgerust met sensoren die het doorboren en snijden van metalen platen controleren om de doorvoercapaciteit en de kwaliteit van de onderdelen te verbeteren. Indien een afwijking wordt gedetecteerd, wordt de bewerking aangepast of gepauzeerd om zo te komen tot quasi automatisch effectieve snijcondities.

Oppervlaktebehandeling

Tot slot, stellen we  graag onze nieuwste printmachine voor. Het printen bieden we als ‘one-stop-shop’ aanvullend aan. Dankzij personalisatie mogelijkheden kunnen we de metalen onderdelen volledig afgewerkt, bv. met logo of productnaam, leveren bij onze klanten. Deze nieuwe printer heeft een groter printbare ruimte, nl. 2,5 m x 1,3 m.